De Toestand

Donderdag therapiedag #58

Vanmorgen eerst de benedenvloer gedweild onder het genot van het melodramatische nummer ‘Karma Police’ van Radiohead. Een voor mijn gevoel een briljant nummer qua melodie. Sorry, maar eigenlijk ook geen sorry buurtjes, voor het op het repeat standje van dit nummer op een nogal luid volume.

En ik voelde me zo ongelooflijk alleen die uren voorafgaand aan het gesprek……ik moest er bijna van kotsen. Dat brandende gat van eenzaamheid wat ik voel branden in mijn borstkas is onmenselijk om te ervaren. Toch was het er en kon ik geen afleiding zoeken om het gevoel te bezweren. Gadverdamme wat een klotezooi. Normaal gesproken ga ik op deze momenten naar mijn kippen toe en babbel wat met ze, verzorg ze en geniet van hun aanwezigheid. Daar had ik nu geen tijd voor. Een wandeling met mijn hond liep ook uit op een disaster. Met haar gevonden stok liep ze continu tegen mijn benen aan waardoor ik enorme vlekken had op mijn broek.

Aangekomen in het zknhs nam ik plaats in de hal en staarde ik naar buiten om mijn nieuwe therapeut te ontdekken tussen alle wandelaars die er rondliepen. De schrik sloeg me om het hart want hoe zag hij er ook eigenlijk weer uit?? Lang hoefde ik er niet over na te denken want hij kwam precies op tijd aangelopen. Goede schoenen had hij aan, Dr. Martens….ik droeg hetzelfde type. Hij heeft smaak 😁 Dat schept toch ook weer een klein stukje band dacht ik.

Niet veel later namen we plaats bij de zknhstherapeut en bespraken we de te nemen stappen voor de komende weken. Er kwam te sprake dat ik op de wachtlijst sta voor een pittige training. Een intensieve periode die een aantal maanden in beslag zal nemen èn in groepsverband. Spannend maar zie er wel naar uit. Nieuwe dingen leren en vaardigheden onder de knie krijgen waar ik hopelijk sterker van ga worden.

Ik zou willen dat ik die skills al onder knie had, want ik kan het nu zo donders goed gebruiken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: