Moestuin

Het kàn

Ik heb echtgenoot nog niet bij gepraat over het gesprek; lukt niet, het gaat niet, ik wil het (nog) niet.

De keer dat ik iets los liet brak er direct een tranendal door waardoor ik maar ben gestopt met praten. Ik kreeg een dikke knuffel en het advies maar lekker te gaan slapen, hij had gelijk, dat slapen werkt prima.

De afgelopen dagen heb ik grotendeels doorgebracht bij de kippen en heb daar uren non-stop gewerkt aan een nieuw legnesten systeem. Totaal onvoorbereid ben ik het huidige systeem gaan slopen met alle gevolgen van dien. Het doosje met schroeven duvelde ondersteboven tussen mijn aardbeiplanten en ik raakte een bitje kwijt van de schroefboormachine waardoor ik met geweld een stuk hout van de muur moest rukken. Ook stond ik een paar keer op een paar kippentenen, die beestjes zijn net zo nieuwsgierig als mijn mechelse herder, niet te geloven dat ze continu overal bij willen zijn. Het maakte ook niet uit dat ik ze naar buiten had gebonjourd en het luik had afgesloten. Met ferme trappen en weet-ik-veel-wat-nog-meer-voor-geweld kwakte het luik om en kwamen ze gewoon binnen koekeloeren.

Het (hand)zagen en timmeren en soms boren en het slepen met zware tegels en zakken zand of grote tonnen met graan put me uit maar geeft ook zoveel voldoening.

Terwijl ik bezig was hoorde ik mezelf continu mopperen, ongelooflijk wat een mopperkont was ik de afgelopen dagen. Godzijdank heeft niemand het gehoord, ondanks het mooie weer waren er weinig mensen op het complex aanwezig.

Ik ben niet te beroerd om mezelf vies te maken. Ik zat van top tot teen onder het stro, kippenkak en modder en rook naar zweet en heb altijd dorst, het halve litertje water wat ik meestal meeneem is lang niet genoeg. Het fijne gevoel wat ik mee naar huis neem stemt me wel altijd positief. Ik heb weer wat moois voor ze gemaakt en ik hoop dat het weer een poosje mee kan.

Het fysiek afbreken en opnieuw opbouwen op de tuin is symbolisch van het afbreken en opbouwen proces in mijn hoofd. Het zal allemaal vast ergens goed voor zijn.

En nu, een paar dagen later merk ik dat ik sterker ben geworden, ik voel me beter en ik begin sneller te herstellen van de negativiteit. En dat is zonder meer het beste wat me nu kon overkomen. Ik tel mijn zegeningen.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: