De Toestand

Schematherapie

Sinds vorig jaar is er echt iets positiefs verandert. Op de eerste plaats heb ik nu therapie die vruchten af begint te werpen. Schematherapie. Het is pittig. Ik heb wekelijks een sessie met mijn nieuwe shrink. Het is intensief, ik moest ook erg wennen aan de aanpak maar nu ik wat maanden verder ben zie ik echt vooruitgang.

Wat er gebeurt is dat je patronen en schema’s hoe je met zaken omgaat probeert te veranderen. Met name dan de schema’s waar je steeds op stuk loopt.

In mijn geval is één van de schema’s dat ik niet goed voor mezelf opkom, mijn grenzen niet goed of helemaal niet aan weet te geven. Zo langzamerhand begin ik meer in contact te komen met mijn gevoel en probeer ik betere beslissingen te nemen. Dat lucht op. Vooral als je -zoals ik – veel met mensen te maken hebt die grensoverschrijdend gedrag vertonen.

Ik ben toch wel een gezegend mens dat ik wederom een goede psychiater heb getroffen. Ik ben hem zo dankbaar voor zijn aanpak en de veranderingen die ik ondertussen heb gemaakt. Helaas stopt ons contact binnenkort weer. Hij vertrekt naar een andere werkgever. Of ik daarna nog aan de slag ga met een nieuwe psychiater weet ik niet. Ik heb er weinig trek in. Het liefst ga ik zonder medicatie en zonder hulp verder.

En na een lange periode van terugval in het dissociëren is ook dat op dit moment nauwelijks aanwezig. Dat heeft ook te maken met mijn vernieuwde state of mind, beter in mijn hoofd en minder onveilig is ook minder dissociëren.

Meer weten of schematherapie? Klik hier!
Nu het dus de goede kant op gaat was het ook de hoogste tijd voor nieuwe uitdagingen.

Vertel ik snel meer over

xx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: