Moestuin

Kruiden tincturen maken

Vorige week kon ik al beginnen met het vullen van potjes met kruiden en wodka. Om precies te zijn: salie, citroenmelisse, munt en oregano. De rest van de kruiden en bloemen zijn nog niet zo ver.

Ik kocht een aantal flessen wodka en hakselde de kruiden tot moes. De potjes waren snel gekocht bij de action. De kleine flesjes met pipetten komen deze week met de post. Mijn kruidentuin heb ik zo ingericht dat ik zo’n beetje alle geneeskrachtige kruiden bij elkaar heb staan.

Wat er nog aan zit te komen is: diverse soorten tijm, hysop, goudsbloem (calendula) en zonnehoed (echinacea ).


Ik heb nooit geweten dat dit onderdeel van moestuinen ontzettend leuk is. Aan ruimte heb ik geen gebrek. Naast de kruidentuin heb ik ook diverse soorten aardappels gepoot, stokbonen gezaaid, doperwten mogen ook niet ontbreken en wat dacht je van aardbeien, bieten, rapen, bloemkool, boerenkool, andijvie en sla. Oh, en heel veel tomatenplanten en komkommerplanten.

En dan heb ik nog 200 m3 over waar ik uit noodzaak twee gevleugelde vrienden neer heb gezet om het onkruid te bedwingen.

Zoveel land om leuke dingen mee te doen en ook zoveel ideeën. Maar het moet wel behapbaar zijn en dat is het op dit moment bijna niet, die 200m3 die nog open ligt is wel mijn achilleshiel. Mijn tuinburen kijken dan ook met meewarige blikken naar de woestenij waar twee donzige vrienden hun weg proberen te vinden (maar daar wel heel erg gelukkig zijn).

Dit jaar dus naast de opbrengt uit moestuin ook een lading geneeskrachtige kruiden die ik hoop in te zetten in tijden van nood.

Ik zal in een volgende blog wat uit leggen over tincturen, het gebruik en het doel. Super interessant!

xx


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: