Moestuin

Dierenarts

Vorige week jakkerde* ik met een takkie naar de dierenarts en waren we allen bang dat ik zonder takkie terug zou komen. Vandaag reed ik met een overleden kuiken naar de dierenarts om sectie te laten plegen.

Het was dus het 13e sterfgeval in amper een paar weken tijd. Ik heb nog maar vier kuikens over. En het kan ook zo zijn dat ik morgen weer een dood dier tegenkom. Daarom pakte ik vandaag door en bracht het kuiken weg voor een autopsie. Ook verzamelde ik wat mini-kakjes die ook onderzocht gaan worden. Het kost wat, maar dan hoef ik ook niet verder te gissen wat de oorzaak is van deze tragische ellende.

Ik ben het zat dat ze allemaal overlijden en ik moet weten wat er aan de hand is. Om dit in de toekomst te voorkomen, het huidige leed verder in te dammen en om een eventuele quarantaine in te stellen omdat de rest van mijn kippen te beschermen.

Voor wat betreft takkie; hij heeft pijnstilling gekregen en het gaat ondertussen weer wat beter. Al weten we nog niet wat hem precies mankeerde.

*Ondanks dat ik in een redelijke stad woon rijd ik voor de dierenarts naar een dorp hier in de buurt. Ook sporten doe ik in een (ander) dorp in de buurt. Vraag me niet waarom, want praktisch is het niet.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: