De Toestand

Een telefoontje van ver

Mijn psychiater belde me vanmorgen op en stelde me deels gerust. Het is niet aannemelijk dat het een terugval is. Ik heb hard gewerkt en tussen mijn oren zit het heus wel goed. Er is wat anders aan de hand.

Het is namelijk niet zo heel erg bekend maar feit wil dat stoppen met anti depressiva moeilijker is dan werd aangenomen. Lees dit maar eens.

Het feit wil dat de medicijnen een bepaalde invloed uitoefenen in je hersenen en als je lang gebruikt – in mijn geval 8 jaar – kan dat systeem in de war raken. Het herstel daarvan kan weken, maanden en als we pech hebben jaren duren voordat dat hersteld raakt.

Als het me lukt het nog twee weken vol te houden, dan ben ik een maand zonder, en kan het al een stuk verbeterd zijn. Mocht dat niet werken dan kan ik de hulp van een arts inschakelen en met vloeibare antidepressiva of taperingstrips af gaan bouwen. Vloeibare antidep is makkelijker te doseren en met taperingstrips werkt dat hetzelfde. De apotheek zal dan de medicatie over een langere periode kunnen uitspreiden.

Deels goed nieuws dus.

Het is fijn dat het bestaat, het is mooi dat het werkt. Het is alleen zwaar ruk dat het ook heel veel negatieve dingen met zich meebrengt. En als je denkt dat je ervan af bent, dan kan het er alsnog voor zorgen dat het uiteindelijk toch verkeerd met je afloopt.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: