z'n gangetje

Hallo herfst

Ik hing afgelopen week gordijnen op in de woonkamer. Het was lastig kiezen, ik wilde fluwelen/velours gordijnen en de keuze was niet zo hele reuze bij de Ikea. ik twijfelde tussen heel licht roze en okergeel. Het werd okergeel. Ik houd van de warmte die de kleur uitstraalt. En we moeten het ons toch wat comfy maken nu het kouder wordt. Een warme woonkamer doet wonderen voor mijn humeur.

Mijn humeur is best redelijk te noemen op het moment. Ik dwong een afspraak af met mijn oudste en na lang sputteren kwam het ook daadwerkelijk tot een ontmoeting. Ik hoorde met open mond een aantal ontwikkelingen aan die ik niet goed aan had zien komen, laat staan verwacht. Ik heb een aantal zaken rondom haar een plekje kunnen geven en dat geeft rust en het maakt me ook minder emotioneel.

Ook ging ik vijf weken lang iedere week naar een cursus waar ik drie lange uren met een leuke groep vrouwen de lesstof in de praktijk bracht – als in rollenspellen- ik vond het heerlijk om tijdens die uren met een groep vrouwen te zijn waar ik me sterk mee verbonden voel. Het gaat me zwaar vallen om deze week afscheid van ze te nemen. Ik zit er sterk aan te denken mijn vrijwilligerswerk naar de stad hier in de buurt te verplaatsen zodat ik me nog eens in kan roosteren met ze en een dienst met ze kan draaien. Ik was van harte welkom, deze week ontvang ik het certificaat en zal ik het nogmaals bespreke

En ik heb me opgegeven als leesouder op school. De afgelopen jaren heb ik me ver van dit soort dingen vandaan gehouden maar ik wil met de jongste dingen anders gaan aanpakken. Ik heb er nu ook wat meer ruimte voor en niet te vergeten energie. Misschien is het helemaal niets voor mij maar dat weet ik nu nog niet. Ik ga het gewoon proberen en we zien wel.

Nu de maand oktober bijna aanklopt is ook mijn verjaardag in zicht. Er wordt hier thuis al druk gefluisterd over kadootjes. De jongste zou het wel leuk vinden om een Eland op te halen in Zweden en hier in de tuin te zetten. Een droom zou uitkomen voor mij maar passen doet het niet. Ik woon per slot van rekening in de binnenstad met een tuin ten grote van een postzegel. En dan heb ik het nog niet over de praktische bezwaren van een Eland in Nederland πŸ™‚

tot snel xx

4 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: