z'n gangetje

Lekker bezig

Vorige maand heb ik mijn handtekening gezet onder een abonnement bij een sportschool. Ik heb weer iets kunnen afstrepen van mijn to-do lijstje. Het jaar 2019 is tot nu toe een heel fijn jaar voor mij geweest. Het voelt alsof ik langzamerhand mijn leven weer op de rails krijg. Het zal nooit meer worden wat het ooit was, maar of dat nu zo’n ramp is……nee, beslist niet.

Ik heb zo mijn ……hoe zal ik het noemen…..aandachtspunten als het gaat om energie verdelen op de dag. Ik moet niet teveel willen of teveel doen op een dag. Het zou ook fijn zijn als ik geen last meer zou hebben van stress, daar doe ik het namelijk heel slecht op. Helaas zit het leven vol stressmomenten.

Ik zit nu op het punt waar ik nooit meer van gedacht had dat het er zou komen. Naast mijn huis waar ik zolang binnen heb gezeten is mijn wereld naar buiten verplaatst in de zin van het werken als vrijwilliger in het Hospice en waken in de thuissituatie, mijn grote tuin en mijn kippen en een strak regime als het gaat om het sporten, 4x in de week een uur naar de sportschool.

Veel meer te wensen heb ik niet, heb ik ook niet gehad. Ik heb thuis ook nog genoeg te doen ik ben per slot van rekening een hobbykok en wil dat een level hoger tillen, door meer uitdagingen te zoeken als het gaat om kooktechnieken. En er is nog een jochie van 9 jaar die de nodige aandacht krijgt. Oh….en laten we die harige vrienden niet vergeten waaronder mijn grote zwarte vriendin, de Mechelse herder die denkt dat ze een teckel is πŸ™‚

Tegen alle verwachtingen in is mijn schoonvader nog in leven. Ondanks de slechte vooruitzichten en het staken van eten en drinken is het niet te bevatten dat hij gewoon lief blijft zwaaien als we binnenkomen of weggaan. Pijnlijk is het ook, het proces van sterven wat we van dichtbij zien en wat zo gemeen en mensonterend is. Vanaf het moment dat hij in het Hospice is beland zijn onze verjaardagen en worden onze kerstdagen sober gevierd. Er is wat mij betreft geen reden tot feest zolang hij nog onder ons is.

Deze week kreeg ik ook de uitslag van het bevolkingsonderzoek, alles was prima. Ondanks dat het een routineonderzoekje was, leverde het me veel stress op. Allerlei doemscenario’s hebben me beziggehouden de laatste weken. Het jaar 2019 was het jaar van de positieve verandering en met alle pech waar ik door wordt achtervolgt zou een andere uitslag wel heel zuur zijn. Ben benieuwd wat 2020 voor me in petto heeft πŸ™‚

liefs xx

9 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: