Je moet tegenwoordig uitkijken als je een mening hebt. Ik zie in mijn tijdlijn veel dingen voorbij komen waar ik graag een mening over zou willen geven maar doe het niet. Je moet ook oppassen met een mening geven, want wie zegt dat je alle feiten kent, en dus ook weet waar je het over hebt?

Hier in ons dorp is bijvoorbeeld een zinloze discussie gaande over carbidschieten. Onder de noemer van ‘traditie’ mag geen mens zich bemoeien met deze oorverdovende bezigheid.
De burgervader riep alle inwoners van het dorp op zich uit te spreken in een soort van discussie op social media. Deze was niet anoniem dus geen mens die erop tegen was durfde zich te uiten.

Ik ging wel in discussie met iemand op mijn tuin die ook liefhebber is. De discussie monde bijna uit in een ordinaire woordenwisseling. Ik ben op tijd gestopt met praten. Gaf me geenszins gewonnen! Ben namelijk tegenstander. Niet alleen omdat ik doodsbange huisdieren heb, maar ook omdat er een AZC in de buurt zit waar mensen zijn ondergebracht die uit oorlogsgebieden komen. Hoe verklaar je het oorverdovende geweld wat er wekenlang in ons dorp plaatsvindt?

Stakende boeren was toen plots hot topic, in eerste instantie begreep ik ze wel. Maar nadat ze het Malieveld hadden vernield, de snelwegen hadden bezet en dreigen met nog meer acties de komende maand was voor mij de maat vol.

Op dit moment heb ik te maken de lerarenstaking. Want ik heb een ventje die op de basisschool zit en morgen thuis is ivm de staking. Ik hoorde net dat de staking zinloos is omdat er echt geen geld meer bij komt. Waarom dan toch doorgaan vraag ik me af. Er zullen vast goede redenen zijn voor hun protest, maar heiligt het doel de middelen? Een lerares van school vroeg me op de vrouw af of ik nog begrip had voor het staken, ik ben haar een antwoord schuldig gebleven. Ik weet er niet genoeg dus weet ook niet of het verstandig is me uit te spreken.

Is het tegenwoordig de tendens dat als je het ergens niet mee eens bent dat je a mass gaat staken? Om je zin te krijgen? waar gaat dit eindigen vraag ik me af. Zo zijn er natuurlijk meer doelgroepen die het ergens niet mee eens zijn en als die ook gaan staken dan wordt het nog wat.

Durf jij je op social media uit te spreken over dit soort topics?

8 comments on “Social media en je mening delen

 • Darling Doormat

  Met ouder worden heb ik mij voorgenomen mijn mening zo min mogelijk te ventileren. En wat een rust is er over mij neergedaald! 🙂

 • Zo simpel is dan geluk

  Ja, ik durf het wel, maar ik doe het ook niet snel. Levert vaak alleen maar gedoe op en dat is het me vaak niet waard.

  • Lotus Lilly

   Dat is het! Het levert vaak gedoe op…en als ik via FB wat doe dan blijft mijn naam ook nog heel lang gekoppeld met het betreffende bericht 🙁

 • Juultje

  Het is niet zo dat ik het niet durf, maar dat ik er steeds minder behoefte aan heb. Op Facebook reageer ik sowieso niet op openbare berichten omdat iedereen die kan lezen en vaak heb ik ook geen mening omdat ik er te weinig van af weet en geen behoefte heb om me er in te verdiepen.

 • Kakel

  Ik kijk nauwelijks op fb. Soms lees ik eens wat reacties en blijf me verbazen waarom sommigen zich om een kleinigheid zo kunnen opwinden. Get a life, denk ik dan.
  Iedereen wil zich blijkbaar laten gelden. Allemaal macho’s. Zo zinloos…

 • Mrs. T.

  Ik denk vooral altijd dat heel veel mensen gewoon hun mond dicht moeten houden op social media. C’est le ton qui fait la musique: als je niets zinvols te melden hebt, houd dat gewoon je mond. En dan vooral als je alleen maar anderen wilt afmaken via social media.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: