Dagelijkse beslommeringen

Social media en je mening delen

Je moet tegenwoordig uitkijken als je een mening hebt. Ik zie in mijn tijdlijn veel dingen voorbij komen waar ik graag een mening over zou willen geven maar doe het niet. Je moet ook oppassen met een mening geven, want wie zegt dat je alle feiten kent, en dus ook weet waar je het over hebt?

Hier in ons dorp is bijvoorbeeld een zinloze discussie gaande over carbidschieten. Onder de noemer van ‘traditie’ mag geen mens zich bemoeien met deze oorverdovende bezigheid.
De burgervader riep alle inwoners van het dorp op zich uit te spreken in een soort van discussie op social media. Deze was niet anoniem dus geen mens die erop tegen was durfde zich te uiten.

Ik ging wel in discussie met iemand op mijn tuin die ook liefhebber is. De discussie monde bijna uit in een ordinaire woordenwisseling. Ik ben op tijd gestopt met praten. Gaf me geenszins gewonnen! Ben namelijk tegenstander. Niet alleen omdat ik doodsbange huisdieren heb, maar ook omdat er een AZC in de buurt zit waar mensen zijn ondergebracht die uit oorlogsgebieden komen. Hoe verklaar je het oorverdovende geweld wat er wekenlang in ons dorp plaatsvindt?

Stakende boeren was toen plots hot topic, in eerste instantie begreep ik ze wel. Maar nadat ze het Malieveld hadden vernield, de snelwegen hadden bezet en dreigen met nog meer acties de komende maand was voor mij de maat vol.

Op dit moment heb ik te maken de lerarenstaking. Want ik heb een ventje die op de basisschool zit en morgen thuis is ivm de staking. Ik hoorde net dat de staking zinloos is omdat er echt geen geld meer bij komt. Waarom dan toch doorgaan vraag ik me af. Er zullen vast goede redenen zijn voor hun protest, maar heiligt het doel de middelen? Een lerares van school vroeg me op de vrouw af of ik nog begrip had voor het staken, ik ben haar een antwoord schuldig gebleven. Ik weet er niet genoeg dus weet ook niet of het verstandig is me uit te spreken.

Is het tegenwoordig de tendens dat als je het ergens niet mee eens bent dat je a mass gaat staken? Om je zin te krijgen? waar gaat dit eindigen vraag ik me af. Zo zijn er natuurlijk meer doelgroepen die het ergens niet mee eens zijn en als die ook gaan staken dan wordt het nog wat.

Durf jij je op social media uit te spreken over dit soort topics?

8 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: