Ik zit te wachten tot ik kan vertrekken, het is alleen nog lang geen tijd om te gaan. Het is pas kwart over zeven en ik word om 23:00 verwacht.

En ik zie er tegenop. Want hoe mooi en dankbaar het ook is het waken is een ontzettend lange zit voor iemand die graag on the move is. Ik neem een e-reader mee en mijn iPad, ik downloade ook wat afleveringen van een serie want Wifi is vaak niet aanwezig. Ook neem ik het Round Robin boekje mee die eigenlijk vandaag al op de post had gemoeten. Wie weet krijg ik nog wat uit mijn vingers vannacht.

Ik ben geen verzorgend typje als het gaat om helpen bij een toiletbezoek of opruimen van andere lichaamssappen. De meeste collega’s hebben dat verzorgende wel, die draaien hun hand er niet voor om om viezigheid te ruimen. We hoeven het trouwens niet want het hoort niet bij onze taak.

Ik heb het me vaak afgevraagd afgelopen jaar: is dit vrijwilligerswerk wel geschikt voor mij. Het is dankbaar werk, maar je moet wel geschikt zijn om een hele nacht wakker te zijn. De laatste keer dat ik ging waken slikte ik nog van allerlei medicatie en wie weet maakte dat het waken ook wat lastiger. Nu ben ik stukken fitter door het vele sporten en hoop ik maar dat het mee gaat vallen.

Mijn jongste stopte net een een slaapknuffel in mijn armen die ik vannacht maar bij me moet houden, de schat. Ook vroeg hij me of ik mijn eigen slaapkussen wilde meenemen. Hij kan er niet goed bij dat het eigenlijk de bedoeling is dat ik wakker blijf.

De tas is gepakt, lekker drinken en wat broodjes en een grote warme deken, het koelt nogal af in de nacht in huizen, ik ben er klaar voor, en ook weer niet. Het goede gevoel waarmee ik vertrek zometeen is de wetenschap dat mensen blij zijn dat ik straks aanwezig ben.

Goed gevulde waaktas.

3 comments on “Zaterdagavond

 • Mrs. T.

  Ik vind het heel stoer dat je dit doet. Weet niet of ik het zou kunnen/durven.

 • Zo simpel is dan geluk

  Mooi dat je dit doet.

 • Kakel

  Het is zo prachtig dat je dit doet, en ook heel dapper.
  Alleen al het idee dat iemand blij is met jouw komst…
  Sterkte en lieve groet ♥

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: