WTF?!

Pesten – alvast een update

Dat berichtje van mij heeft wel wat teweeg gebracht gisteren.

School stuurde een pamperende mail. Ik heb hem geparkeerd. Eerst de praktijk afwachten voor ik reageer op de mooie woorden die er zijn gesproken. Ze beloven een boel, maar voordat ik met ze in gesprek ga – dat gaat sowieso gebeuren – wil ik weten hoe het de komende dagen gaat. Een gesprek heeft voor mij nu geen prioriteit omdat ik de mail en de praktijk naast elkaar wil leggen voordat we een gesprek gaan voeren.

Concreet is hun aanpak dat mocht er wéér een incident zijn; school het schoffie per direct naar huis stuurt voor de rest van de dag. Het klinkt allemachtig prachtig maar ik moet het eerst zien gebeuren.

Mijn kind heeft er geen vertrouwen in dat er voor hem wat gaat veranderen. Het schoffie is volgens hem een ‘echte pestkop’, ondanks de gesprekken die in de ochtend plaatvonden was er in de pauze wederom een incident waar schoffie niet naar huis is gestuurd maar wel moest nablijven.

Het lijkt er op dat er een soort van beweging in het verhaal zit. Dat is prima. Mijn signalerende taak zit er voor de komende dagen op. Iedereen is geïnformeerd, er is een strategie bepaald en nu wacht ik de resultaten af.

Jammer dat de ouders die met gepeste kinderen thuis zitten de spreekwoordelijke keutel hebben ingetrokken. Het is waarschijnlijk allemaal heel fijn dat ik de ijzers uit het vuur heb gehaald en nu hopen ze mee te kunnen liften op de vervolgstappen zonder dat ze kleur hebben bekend.

Jammer. Maar het verbaasd me ook weer niet. Het is wel een gemiste kans want de ouders van de schoffies staan open voor gesprekken met alle betrokkenen.

Ik ga zeker verder onderzoek doen naar het pestbeleid op school en wie er de aangewezen personen zijn die zich daarmee bezighouden. Vreemd dat ik een mail krijg van de juf en dat het verder blijkbaar onder pet wordt gehouden.

Dat zullen we nog wel eens zien dan.

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: