Dagelijkse beslommeringen

Nieuwe activiteiten

Ik heb het lezen weer ontdekt. Ondertussen al een boek of drie verslonden deze week. Herman Koch is op dit moment mijn favoriet. Voor de ‘C’ kon ik overdag genieten om te gaan zitten met een leuke serie op een Netflix/Videoland/Amazon Prime/Npo plus, ben er vast nog eentje vergeten. Tegenwoordig word ik er niet warm of koud meer van, èn ik heb denk ik alles al gezien wat me wel leuk leek.

Als iemand een leuk boek weet dan hoor ik het graag in de comments, wil er wel bij zeggen dat ik niet op zoek naar een boek met een lading. Oorlog, trauma, verlies, dood of verderf is niet aan mij besteed momenteel. Beetje luchtig doet het beter. Heeft met mijn mindset te maken. Misschien een tip voor sommigen: op vpro/boeken staan interessante achtgrondartikelen en boekentips. Het programma is recent -januari 2020- gestopt maar er is voor jaren terug te lezen.

Het jufje spelen gaat dankzij de nieuwe printer ook een stuk makkelijker. Eerder moest ik boeken en schriften nakijken terwijl ik op mijn mobiel het antwoordblad probeerde in te zoomen. Nu liggen de antwoorden netjes op een door mij verstopte plek en kan ik alles in een vloek en een zucht doorkrassen. Het zet me wel aan het denken dat schoolwerk. Het ziet er anders uit dan hoe ik het vroeger moest maken. Rekenen is bijvoorbeeld veel visueler en m.i. een stuk ingewikkelder op die manier. De kleuter heeft een handschrift waar je weinig Nederlands in kan ontdekken. Het had ook heel goed Oudgrieks kunnen zijn. Maar goed, we houden de quarantaine aardig goed vol. Kan niet wachten tot iedereen ooit weer overdag foetsie is en de casa alleen voor mij en de honden is.

Nu ga ik snel weer terug naar de keukentafel, sommen nakijken.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: