weekfoto's

De week in foto’s #2

Ik ontdekte dat de koffie beter smaakt uit dit kopje. Heeft met het kopje te maken, of met mijn liefde voor de producten van Rituals.
Daar zit ze, onderweg naar de dierenarts. Wat hieraan vooraf ging was een pittige aanval van een Pitbull-achtige hond die losliep terwijl ik haar uitliet. Zij liep braaf aan de riem, sterker nog, ze zat nietsvermoedend te plassen toen ze plots werd aangevallen. Achteraf vroegen mensen me of ik geen trappen had uitgedeeld aan de pitbull. Nee. Dat is niet hetgeen wat er in je opkomt als twee honden met elkaar vechten. De kan is namelijk groot dat één van de honden jou toevallig even meepakt tijdens het bijten.
Op mijn verzoek kreeg ze een muilkorf om. Omdat ze ontiegelijke pijn had en ik haar blind vertrouw maar je moet een hond die pijn heeft niet onderschatten. In deze Corona- maatschappij kwam het er ook op neer dat ik haar volledig in mijn armen hield terwijl de dierenarts -zonder verdoving – de wond in haar achterpoot ging hechten. Normaliter is er een assistente – of twee die helpen. Nu waren het de dierenarts en ik. De dierenarts moest hard lachen toen ik opbiechtte dat hij de eerste persoon was sinds de uitbraak, die ik in het wild van dichtbij zag.
Zo mak als een lammetje op de terugweg. Met een dikke prik in haar kont met pijnstilling en antibiotica. We hebben de rest van de dag weinig van haar gezien.

Dit zijn de calendula lintbloempjes die rechts- vers geplukt zijn en links- gedroogd zijn door de zon. Als ze helemaal verdroogd zijn zet ik in de olie waar de geneeskrachtige stoffen in de olie kunnen trekken.

Hier zitten ze al een paar weken in de olie. Ik laat het een week of 4 misschien zes trekken voordat ik het ga gebruiken in de crèmes / zalven en lippenbalsem.
Kijk! Mondkapjes. Ik vond ze tussen mijn spullen op de tuin. Wie weet ga ik ze zelf maken. Dan zien ze er zeker flitsender uit dan deze 🙂
Ik maakte Soto soep. Een vullende soep met: rijst, ei, taugé en gebakken uitjes. Heerlijk!

Fijn weekend XoXo

4 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: