weekfoto's

De week in foto’s #4

Ik kocht dit krukje via Marktplaats, erg bij mee want ik was er al een poosje naar op zoek. Iemand een idee hoe dit type krukje heet bytheway?
Zomaar een foto van een roos uit onze tuin. Niks bijzonders, wel mooi.
Kuikens! Hier naar kijken verveelt nooit. En hoe groter ze worden hoe leuker het is.

Ik was vergeten hoeveel werk er zit in het hebben van kuikens. Want het gepiep van de kuikens brengt allerlei problemen aan het licht in de hokken. Kuikengepiep trekt ongedierte aan, ik ving afgelopen week twee ratten, en ik zal daar nog vele van vangen helaas. Daarnaast hebben alle kuiken straks ook ruimte nodig om buiten rond te scharrelen. Ik heb straks 5 kippen met kuikens en ze hebben allen een ruimte nodig waar ze ook ’s nachts veilig kunnen zitten. Dat is een leuke klus. Het is ieder jaar weer een uitdaging om zo’n logistieke operatie in goede banen te leiden, met name met het materiaal waar ik mee moet werken. Ik ben nogal van het hergebruiken van hout en andere materialen maar zoals je daarmee kan verwachten voldoet dat vaak niet aan de afmetingen die je nodig hebt.

Het is passen en vooral meten om dergelijke verblijven te bouwen. Maar laat ik voorop zeggen dat dat echt aan mij is besteedt. Ik heb de aflopen jaren ook al veel gebouwd en verbeterd. Het blijft alleen een terugkerend klusje ieder jaar. Omdat het tijdelijke oplossingen zijn tot de kuikens worden verkocht. Ze blijven sowieso 8 weken bij hun moeder rondlopen en daarna zie ik wel wanneer ze weg doe. Soms wacht ik wel maanden met de verkoop. Ik wil dan eerst zien hoe sommigen uitgroeien tot volwassen kip. Ik wil natuurlijk ook mooie beestjes houden. Maar hoe ouder ze worden hoe meer ruimte ze nodig hebben.

Nadien breek ik alles weer af en breng ik de ruimtes terug in de oude staat. De tuinbuurmannen staan er vaak hoofdschuddend bij te kijken. Ze vinden dat ik veel werk aan haal, en ik begrijp dat als je 80 bent dat ook als een flinke klus ziet. Ik ben alleen stukken jonger en draai er mijn hand niet voor om. Een dag niet geklust is een dag niet geleefd zeg ik altijd maar.

Nieuw shirt
Hemelvaart op de moestuin, ik liet de jongste de lintbloemen plukken van de Calendula. Hij was er met amper twee minuten al zat van. Ik heb de klus afgemaakt. Ondertussen heb ik een voorraad Calendula waar je U tegen zegt. Maar goed, wie wat bewaard die heeft wat. Komt misschien nog wel van pas komende maanden.

Ik keek gisteren met angst in mijn hart naar de beelden van hoe een een deel van Nederland Hemelvaart heeft doorgebracht. Mijn angst rondom Corona was net wat aan het afzwakken maar is bijna op volle kracht terug. Ik kijk huiverig naar de komende weken en maanden. HOe gaat dit zich ontwikkelen nu de teugels weer gevierd mogen worden.

Fijn weekend! nog plannen?

XoXo

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: