Dagelijkse beslommeringen

nieuwe week

Ik belde naar de huisartsenpraktijk maar strandde bij de assisente. Ze zou in overleg gaan met de huisarts of er een afspraak gemaakt kon worden, of ik daar voor wilde terugbellen. Na het ophangen bedacht ik me dat de huisarts vast betere dingen te doen had dus ik heb niet terug gebeld.

Een tuinbuurman kocht een aantal weken een aantal kippen maar verzaakt ze op te halen. Iedere keer als ik hem spreek zegt hij dat het nog even gaat duren. Volgens mij zit ik nu al 7 weken met zijn beesten opgescheept en daar baal ik van. Vanmiddag keek hij weer eens in het hok en besloot dat de kippen die hij had uitgezocht niet meer voldeden aan zijn verwachting en dat hij er anderen voor uit wilde kiezen. Ik voel me lichtelijk in het pak genaaid.

Ik woon al een aantal jaren in een beklemmende cul-de-sac. Zolang iedereen zich houdt aan de regels-die niet-op-papier-staan is het best te doen. De afgelopen weken bracht ik wat teveel tijd met de buurtjes door, een ernstige ziekte, verbouwingen en irritaties verbinden en nodigen uit tot gesprek. Een gezellige BBQ in de straat maakte het alleen maar gemoedelijker. Maar het heeft ook veel, en dan overdrijf ik niet, onderlinge irritaties en bemoeienissen en ruzies bloot gelegd. Met terugwerkende kracht heb ik spijt dat ik iedereen heb aangehoord. Want man-o-man wat speelt er een hoop, en ja, ik had het liever allemaal niet geweten. Hoogstwaarschijnlijk ben ik nu onderwerp van gesprek omdat ik mijn voordeur vuurrood heb geverfd. Je weet wel, dat rood wat je ook wel ziet op Japanse bruggetjes in Zen tuinen. Zie de foto hieronder.


Tussen alle monumentaal grijs/groen en blauw geschilderde voordeuren springt de mijne er uit. En ik houd ervan. Een stuk tekst die ik vond over rode voordeuren……..

Het is algemeen bekend dat de kleur rood, in China, de kleur van geluk is. Ieder jaar met het Chinese nieuwjaar, worden duizenden deuren in een rood jasje gestoken. Dit zou de inwoners, volgens een oud geloof, geluk en nieuwe energie geven voor het komende jaar. Volgens de principes van Feng Shui, trekt een aantrekkelijke ingang tot je huis of tot elk ander gebouw, goede en positieve “Chi” (levensenergie) aan. Als de voordeur aantrekkelijk is zal deze de “Chi” aanmoedigen om naar binnen te komen.

Diep in mijn hart weet ik dat ik door het rood verven van mijn voordeur onrust heb veroorzaakt in de cul-de-sac, en het heeft me er ook wel even van weerhouden om het door te zetten. Ik ben alleen ook van mening dat het goed is om je eigen gang te gaan. Je kan het toch nooit iedereen naar de zin maken.

Maar bovenal kan ik wat “chi’ ontzettend goed gebruiken, dus mocht het in China werken dan hoop ik dat het ook mijn voordeur binnen gaat. Oh….en als het mijn voordeur niet kan vinden dan is er ook nog mijn rode achterdeur, schuurdeur en poortdeur 🙂 Ik heb het zekere voor het onzekere genomen.


2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: