Dagelijkse beslommeringen

Switchen

Het pesten is gewoon nooit gestopt op school. De gemaakte afspraken van het vorig schooljaar zijn niet serieus opgepakt door de nieuwe leraren.

Na het zoveelste incident is de maat vol. Wij zochten een andere school uit. Een kleinere school ook redelijk dicht bij huis.

Het switchen is alleen niet zo makkelijk als ik had gehoopt. Nieuwe scholen zitten niet te wachten op kinderen zoals de mijne. Dat hij verder geen pestgedrag vertoond maakt niet uit. Er zitten blijkbaar teveel kinderen met een rugzak op de basisschool en daar hebben ze de handen vol aan. Een nieuw kind in een bestaande klas plaatsen werkt ook onrust in de hand.

Ik nam het heft in handen omdat ik het vermoeden had dat ik dat wel aankon. Ik sprak met de directeur van de huidige school en ging het gesprek aan met de directeur van de eventuele nieuwe school. Ook sprak ik lang met de schuldbewuste leerkracht.

Het doet wat met me. Ik kan hier lastig mee omgaan. De betrokkenen spreken mooie woorden en doen veel beloftes, maar mijn vertrouwen is weg. Ik merk dat ik het lastig vind om medeleven te voelen voor de leraren. Dat je als leerkracht niet alles ziet snap ik heus wel. Maar als wij je dan een mail sturen en je beantwoord deze niet dan is dat slordig.

Morgen hebben we weer een gesprek en zullen er knopen worden doorgehakt, ik ben er wiebelig van. Ik hoop dat het snel opgelost wordt zodat iedereen verder kan.

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: